Black Friday: Ne csak a kedvezményekre gondolj!

Napok kérdése, és itt a Black Friday, azaz az (amerikai) ünnepi bevásárlószezon kezdete. Noha sokan még mindig idegenkednek ettől a szokástól, a számtalan kedvezményt ígérő nap egyre több vásárlót mozgat meg. De ezen a napon nem csak a kedvezményekre érdemes fókuszálni, hanem újonnan szerzett értéktárgyaink védelmére is!

Mielőtt az ilyenkor legnépszerűbb termékekről és azok védelméről írnánk, kezdjük azzal, hogy mikor is van a Black Friday. A „fekete péntek” az amerikai hálaadáshoz kötődik, amit november negyedik csütörtökén tartanak. Ebből ered, hogy a fekete pénteknek nincs fix időpontja, az évről-évre változik, 2020-ban például november 27-re esik. Némileg bonyolítja a helyzetet, hogy Magyarországon néhány márka előszeretettel hozza előrébb a saját akcióját (sokan például november 15-én tartják), ám annyit azért kijelenthetünk, hogy fekete pénteket hazánkban is november közepe-vége felé tartanak a boltok.

Őrületes roham kezdődik

Az egynapos (vagy egész hetes) akciók egyébként elképesztő forgalmat generálnak Magyarországon is. Az e-kereskedelemmel foglalkozó Kosárérték beszámolója szerint 2018-ban hatalmas online költés volt a piacon. Az egyik legnagyobb magyar webáruházat például egyetlen nap alatt 2,7 millió látogató kereste fel, akik összesen 6,8 milliárd forint értékben vásároltak.

A beszámoló szerint a legnépszerűbb termékek a „kisebb-nagyobb háztartási gépek, tévék, laptopok, okostelefonok és deco ajánlatok” voltak. Egy másik meghatározó webáruházban szintén kiemelt figyelmet kaptak az elektronikai eszközök.

A jótállás nem jó mindenre!

Jól látszik tehát, hogy nagyon sok fogyasztó jut ebben az időszakban új vagyontárgyakhoz. Nem egyszer nagyobb értékű dologról beszélünk, hiszen egy új tévé vagy házimozi, akár a százezres nagyságrendet is elérheti, de még egy mikrohullámúsütő vagy vízforraló is könnyen kerülhet néhány tízezerbe.

Ezekre természetesen vonatkozik a jótállás, azaz, ha az adott termék gyártási eredetű hiba miatt romlik el, akkor a kereskedő köteles javításáról vagy cseréjéről gondoskodni, a hatályos fogyasztóvédelmi szabályok szerint. Ezt a kötelező jótállást ráadásul egyre több kereskedőnél van lehetőség valamilyen összegért cserébe kiegészíteni. Ezek azonban – ahogy a Biztosító Magazin is kitér rá – legtöbbször nem terjednek ki egyéb eredetű meghibásodásokra vagy károkra.

Kiegészítő biztosítások segíthetnek

Épp ezért érdemes lehet olyan megoldásokban is gondolkodni, amik az egyéb károk esetén is megoldást nyújthatnak ezeknek a nem egyszer igen nagyértékű tárgyaknak a károsodása esetére. Ilyen lehet egy termékbiztosítás, ám ezek hazánkban jobbára csak a mobiltelefonokra köthetőek meg.

Egy számítógép, tévé vagy mosógép azonban szintén komoly értéket képvisel, ezért érdemes ezek biztosítására is gondolni. Különösen, hogy egy ilyen eszköz károsodhat beázás, tűz vagy épp villámcsapás következtében. Ráadásul nem egyszer ezek azok a berendezések, amelyeknek egy betörés esetén lába kél.

Az ilyen esetekre lehet jó megoldás, ha az otthonunkban lévő ingóságokat biztosítjuk. Ugyan a meghibásodásból vagy elhasználódásból eredő károkat ezek a biztosítások sem fedezik, de a feljebb említett egyéb, gyakori háztartási káresetek bekövetkezésekor enyhítik az anyagi károkat, és segíthetnek, hogy értéktárgyainkat pótolni tudjuk.

Nem csak elektronikai eszközökre jó

Az ingóságokra vonatkozó biztosítás ráadásul nem csak az elektronikai eszközöket fedezi. A CHERRISK Lakásbiztosításában a fedezetek közé tartoznak például a ruhák és cipők, amiket szintén előszeretettel árulnak akciósan a Black Friday idején.

Ahogy arról korábbi blogposztunkban is írtunk az ingóságok biztosítása alá tartozó tárgyak összértéke egy fiatal albérlő esetén is könnyen elérheti a félmillió forintot, így ezért mindenképp érdemes lehet elgondolkodni rajta. Különösen az olyan bevásárlási őrületek után, mint amilyen a fekete péntek is. Pláne, hogy a BLACKFRIDAY kuponkóddal* most 50% kedvezményt kapsz CHERRISK Lakásbiztosításod díjából!

 

*A kupon 2020.12.31-ig érvényes. CHERRISK Lakásbiztosítás kötése esetén váltható be. Egy Felhasználó egy kupont válthat be. A kedvezmény más akcióval nem összevonható. A kupon értéke készpénzre nem váltható. Teljes körű tájékoztatásért látogass el a www.cherrisk.com honlapra.

Hasonló bejegyzések a témában:

Iratkozz fel, és szerezz utasbiztosítás kupont!

Nemcsak a legfrissebb ajánlatainkat küldjük el neked hírlevelünkben, hanem egy 10%-os kedvezménykupont is, amit beválthatsz a következő CHERRISK Utasbiztosításod kötésénél.

Elolvastam és megértettem a CHERRISK Adatkezelési Tájékoztató-ban foglaltakat (Érvényesség kezdete: 2023.10.02).
Szeretnék elsők közt értesülni a CHERRISK különleges ajánlatairól és legfrissebb híreiről. Ezért hozzájárulok ahhoz, hogy a CherryHUB Scale 55150 Kft. az általam megadott elérhetőségeimre (név, e-mail cím, telefonszám) marketing célú megkereséseket küldjön részemre.