Karácsonyi vásárok? Íme a CHERRISK-esek kedvencei! 🎄😍

A CHERRISK-nél nemcsak az utazásért, de a karácsonyi vásárokért is rajongunk. Szerencsére az adventi időszakban egyszerre hódolhatunk mindkét hobbinknak, hiszen szebbnél szebb vásárokba látogathatunk el. Íme a CHERRISK-esek kedvencei!

Karlsplatz, Bécs: Mindannyiunk kedvence

Nyitva: november 18 - december 23.

Adventi vásár a Karlsplatz-on


Bécs az egyik legkedveltebb úti cél az adventi időszakban, ami nem meglepő: nemcsak szép, tiszta, de még vonattal is gyorsan és egyszerűen megközelíthető. A legtöbben ugyan a Rathausplatzon lévő karácsonyi vásárt látogatják, ami a maga kacskaringós jégpályájával tényleg lenyűgöző, de szerintünk ennél is van jobb! 

A CHERRISK-nél a Karlsplatzon lévő vásár a kedvenc. Ez nemcsak kisebb és otthonosabb, de designer és kézműves áruból is több van itt. A Károly-templom ráadásul fantasztikus környezet egy adventi vásárnak. A gyerekek pedig garantáltan rajongani fognak a rögtönzött vadasparkért, ami itt várja őket.

Operaház, Zürich: Igazi karácsonyi falu

Nyitva: November 24 - december 23.

Zürich télen


Zürich kevésbé ismert adventi helyszín, mint Bécs, ám talán még lenyűgözőbb. A Zürichi Operaház előtti karácsonyi vásár nemcsak gyönyörű, de más miatt is különleges. 

Ahogy HR-vezetőnk, Petra mondja: „azért szeretem, mert Zürich igazi multikulti, és ezen a vásáron tényleg érezni, ahogy a szeretet egyesíti az embereket adventkor. Rengeteg náció képviselteti magát a nemzeti ételeivel, így minden alkalommal biztosított a változatosság. Az egyes nemzeti italok pedig felmelegítik a testet és a lelket egyaránt.”

Strasbourg, Franciaország: Európa egyik legrégebbi karácsonyi vására 

Nyitva: november 25 - december 31.

Strasbourg óvárosa


Strasbourgot Franciaország karácsonyi fővárosának tartják, mivel már 1579 óta rendeznek itt karácsonyi vásárt. A székesegyház körül és a városközpont tizenkét másik helyszínén a 300 kunyhót felvonultató vásár kínálata rendkívül színes. A koncertek, kiállítások, valamint a finom ételek és helyi kézműves termékek mellett a Kléber téren felállított 30 méter magas, feldíszített karácsonyfa is abszolút csúcspontnak számít.  

A gyerekeknek is nagy kedvence lehet, hiszen nemcsak a Mikulással találkozhatnak, de felfedezhetik a meseerdőt és a manók műhelyét is.  

Strasbourg is évek óta támogatja a kézművességet. A Ville et Métiers d'Art tiszteletbeli címet viselő vásáron megtalálhatóak a karácsonyi dekorációk, az Elzászban készült fajátékok, valamint a soufflenheimi és betschdorfi kerámiák is.  

És természetesen kulináris élvezetekben sincs hiány, megkóstolhatjuk a Bredele kekszet, a maennele süteményt (kelt tészta, emberke alakúra formázva) vagy a piac saját karácsonyi sörét, és ez még csak egy része a regionális finomságoknak. 

Valkenburg, Hollandia: a földalatti karácsonyi város 

November 18 - január 8.

A Maastricht mellett található Valkenburg aan de Geu karácsonyi városként is ismert. A Göhl folyó partján fekvő holland kisvárost a téli hónapokban teljes karácsonyi hangulat uralja.  

Egyedülálló látványossága a karácsony alkalmából feldíszített földalatti barlangok, ahol lenyűgöző falfestmények és szobrok, valamint különféle karácsonyi bódék várják a kíváncsiskodókat. Azt fontos tudni, hogy a legtöbb bejáratnál belépődíjat kell fizetni.  

A Valkenburgi Karácsonyi Vásár másik látványossága a kisváros egyik erdős dombján található Meseerdő. Mese, bábozás, egy játszótéri kastély és gőzmozdony várja a kicsiket. 

Brüsszel, Belgium: fényjáték, óriáskerék és jégpálya

Nyitva: November 25 - január 1.

Óriáskerék Brüsszelben


A Grand Place (UNESCO-örökség), a Place St Catherine, a Bourse és a Marché aux Poissis ad otthont Brüsszel éves karácsonyi vásárának. A Place Flagey téren, ahol a karácsonyi vásár egy része még fedett is, megcsodálhatjuk az Európa minden tájáról érkező művészek által készített kézműves termékeket.  

Ami garantálja a karácsonyi hangulatot: az óriáskerék, hang- és fényjátékok, óriás jászol és korcsolyázás. Az óriáskerék a Plaisirs d'Hiver fölé magasodva lélegzetelállító kilátást nyújt nemcsak a karácsonyi vásár nyüzsgésére, hanem Brüsszel egészére.  

A belga csokit ilyenkor forró csokoládé formájában is megkóstolhatjuk, de a belga jenever és a belga gofri is kihagyhatatlan.

Zágráb, Horvátország: karácsonyi mese középkori hangulatban

Nyitva: November 6 - január 7.  

Díszített szökőkút a Zrinjevac parkban, Zágrábban


A zágrábi karácsonyi vásár nem feltétlenül alkalmas egy gyors egynapos kirándulásra, érdemes a látogatást hosszabb tartózkodással kombinálni. Maga a vásár számos kézműves terméket, horvát ételeket és puncsot kínáló standot rejt. Ételek tekintetében az Europaplatzon minden helyi finomságot megkóstolhatsz. 

A középkori városban érdemes megcsodálni Tomislav király teret is. A karácsonyra feldíszített jégpálya hangulata olyan, akár egy karácsonyi mese. A nyüzsgő tér a lenyűgöző városi park része, ahol gyönyörű botanikus kertek találhatóak, és számos előadásnak, zenei rendezvénynek ad otthont. 

Ha számodra is mozgalmasnak ígérkezik a november és a december, akkor készülj fel a váratlan helyzetekre is, hogy mindig legyen B-terved! A CHERRISK Külföldi Utasbiztosítás gépjármű asszisztencia fedezetével nyugodtabban indulhatsz útnak autóval és lesz megoldásod, ha esetleg lába kélne az úti okmányaidnak.

Már napi 610 Ft-tól megköthető online, ráadásul, ha kötéskor beírod a BF2022 kuponkódot, 50% kedvezmény* is kapsz biztosításod díjából.


* A BF2022 kupon 2022.12.31-ig érvényes. CHERRISK Utas-, Lakás- és Balesetbiztosítás kötése esetén váltható be. Egy Felhasználó egyszer használhatja fel a kupont. Első vásárláskor, egyszeri vagy egy havi díj értékéből vonódik le az 50% kedvezmény. A kedvezmény más akcióval nem összevonható. A kupon értéke készpénzre nem váltható. CHERRISK biztosítás teljes körű tájékoztatásért látogass el a www.cherrisk.com honlapra. 

Hasonló bejegyzések a témában:

Iratkozz fel, és szerezz utasbiztosítás kupont!

Nemcsak a legfrissebb ajánlatainkat küldjük el neked hírlevelünkben, hanem egy 10%-os kedvezménykupont is, amit beválthatsz a következő CHERRISK Utasbiztosításod kötésénél.

Elolvastam és megértettem a CHERRISK Adatkezelési Tájékoztató-ban foglaltakat (Érvényesség kezdete: 2023.10.02).
Szeretnék elsők közt értesülni a CHERRISK különleges ajánlatairól és legfrissebb híreiről. Ezért hozzájárulok ahhoz, hogy a CherryHUB Scale 55150 Kft. az általam megadott elérhetőségeimre (név, e-mail cím, telefonszám) marketing célú megkereséseket küldjön részemre.