Itt az ingatlanszezon – ne felejtsd el a biztosítást!

Ugyan ingatlanokat egész évben vásárolnak az emberek, ám piaci tapasztalatok alapján március és május között sokkal több adásvétel van, mint az év többi időszakában. Az ingatlanpiac felélénküléséről 2021-ben is számtalan cikket lehetett már olvasni, még a pandémia ellenére is. Sőt, egyes hírek szerint még az újabb lezárások is csak ideiglenesen befolyásolták a kínálatot. Talán a jó időjárás hozza meg az emberek kedvét a költözködéshez, talán más, de az biztos, hogy tavasszal életre kel az ingatlanpiac. (Megugrik a kereslet a nyaralókra is, de ez csak részben magyarázza a nagy ingatlanboomot.)

Ugyan ingatlanokat egész évben vásárolnak az emberek, ám piaci tapasztalatok alapján március és május között sokkal több adásvétel van, mint az év többi időszakában. Az ingatlanpiac felélénküléséről 2021-ben is számtalan cikket lehetett már olvasni, még a pandémia ellenére is.  Sőt, egyes hírek szerint még az újabb lezárások is csak ideiglenesen befolyásolták a kínálatot. Talán a jó időjárás hozza meg az emberek kedvét a költözködéshez, talán más, de az biztos, hogy tavasszal életre kel az ingatlanpiac. (Megugrik a kereslet a nyaralókra is, de ez csak részben magyarázza a nagy ingatlanboomot.)

A lakásbiztosítás kötés is több lesz

Az ingatlanvásárlások megugrása azt is jelenti, hogy az emberek több lakásbiztosítást kötnek. Egyrészt azért, mert védeni szeretnék új otthonukat (vagy nyaralójukat), másrészt pedig sok esetben biztosítást kell kötniük. A vásárlók jelentős része ugyanis hitellel oldja meg a vásárlást, ilyenkor pedig a bank kötelezi őket a biztosítás megkötésére.

Bármi legyen is a motivációnk a lakásbiztosítás megkötésére, nem mindegy, hogy mennyit fizetünk érte. Különösen azután, hogy életünk (egyik) legnagyobb beruházásán vagyunk túl. Ilyenkor pedig minden forint számít.

Nem mindegy, miért fizetünk a biztosításban

Márpedig egy lakásbiztosításon nem kevés olyan forint van, amit könnyen lefaraghatunk. A legtöbb biztosítás esetében ugyanis több részből tevődik össze a díj. Jutalék, ügyintézés, biztosítói struktúra fenntartása – ezek mind-mind növelik a díjakat.

Pedig a mai, modern technológiai megoldásoknak köszönhetően egy jelentős részükön lehet csökkenteni. A nagy bürokrácia fenntartása helyett nem egy folyamat automatizálható és egyszerűsíthető. Ilyen lehet a szerződéskötés és a díjfizetés jelentős része, a biztosítási kötvények kiállítása és kiküldése vagy épp a kárrendezés egyes részei. Mivel egyre többen szeretik (és akarják) ügyeiket online intézni, a biztosításkötési és kárrendezési folyamatokon való könnyítés ráadásul az ügyfélnek is jó. Sőt, ezek mind költségcsökkentéssel járnak.

Tudd, mire van szükséged!

Nagyon fontos ugyanakkor az is, hogy tudd, hogy mire van szükséged egy lakásbiztosításban. Vannak ugyanis olyan helyzetek, amikor a szakértői közbenjárás elkerülhetetlen. Egy műtárgyakkal vagy ékszerekkel teli luxusvilla biztosítását csakis személyre szabottan érdemes megalkotni.

De lássuk be: nem ezek a jellemző elvárások. A legtöbb vásárló igényeinek a kielégítéséhez nincs szükség ilyen egyedi megoldásokra, azaz a biztosításkötés megoldható online, egyszerűen és gyorsan. Például a CHERRISK-en, ami kiváló ár-érték arányú biztosításokat kínál, és fedezeteiben a leggyakrabban előforduló káresetekre fókuszál.

Hasonló bejegyzések a témában:

Iratkozz fel, és szerezz utasbiztosítás kupont!

Nemcsak a legfrissebb ajánlatainkat küldjük el neked hírlevelünkben, hanem egy 10%-os kedvezménykupont is, amit beválthatsz a következő CHERRISK Utasbiztosításod kötésénél.

Elolvastam és megértettem a CHERRISK Adatkezelési Tájékoztató-ban foglaltakat (Érvényesség kezdete: 2023.10.02).
Szeretnék elsők közt értesülni a CHERRISK különleges ajánlatairól és legfrissebb híreiről. Ezért hozzájárulok ahhoz, hogy a CherryHUB Scale 55150 Kft. az általam megadott elérhetőségeimre (név, e-mail cím, telefonszám) marketing célú megkereséseket küldjön részemre.