Ilyen a Reszkessetek betörők biztosítós szemmel 😱

Tudjuk, hogy nincs karácsony Reszkessetek betörők nélkül, épp ezért arra gondoltunk, hogy megvizsgáljuk a filmet biztosítós szemmel is. Ebben ráadásul amerikai orvosok is segítségünkre lesznek, hiszen néhány szakember összeállt, és két videóban elmondták, hogy milyen sérüléseket is szenvednek kedvenc betörőink. Mi pedig most hozzátesszük, hogy azokért milyen kártérítés járhat!

De mielőtt nekivágnánk a sérülések elemzésének a „Doctors Diagnose The Injuries In Home Alone” videók alapján, lenne egy fontos megjegyzésünk. A Reszkessetek betörők eredeti címe „Home Alone”, de mi mindenképp azt javasolnánk, hogy „don’t try this at home”, azaz a posztban látott dolgokat semmiképp se próbáljátok ki otthon!

Legurulni egy lépcsőn?


A film egyik klasszikus jelenete, amikor Marv gond nélkül felpattan, miután végigszánkázott egy hosszú lépcsőn. Vicces, ám a szakértő szerint „egy ilyen esés után egyszerűen nem állsz fel!” A belső sérülések mellett egy ilyen esésnél az ember könnyedén szenvedhet többféle csonttörést vagy akár gerincsérülést is. Ez már magában is baleseti eredetű súlyos csonttörésnek számít, amiért a CHERRISK Balesetbiztosítás 200 ezer forintot fizet. Egyes szakértők az utólagos rehabilitáció hosszát és komolyságát is kihangsúlyozták, amiért további kártérítés is járhat.

Lángszóróval megégetni egy fejet?


Filmen vicces, igazából már kevésbé: a Harry fejét égető lángszóró könnyedén okozhat másodfokú égést. Hasonlóan komoly sérülés lehet a vége annak, amikorra filmben Harry megfogja a felforrósított kilincset. A CHERRISK Balesetbiztosítás baleseti eredetű égés fedezete ilyen esetekben 1 millió forintot is fizethet, ám a pontos összeg nagyban függ az égés súlyosságától. Az egyik orvosszakértő azt is kiemeli, hogy egy ilyen súlyos égésnél jó eséllyel bőrt pótló műtétre is szükség van, ami tovább növelheti a kártérítés összegét.

Festékesdobozzal arcon vágni valakit?


„Az arcnak annyi!” – mondja az egyik szakértő a videóban, majd még részletezi is, hogy pontosan mekkora a probléma egy ilyen sérüléssel. Az biztos, hogy mindegyik súlyos törésnek számít, és akár életveszélyes állapotba is kerülhet az áldozat. Ha Marv mégis túlélné a balesetet, akkor a valóságban jó eséllyel szüksége lenne helyreállító plasztikai műtétre, amit a CHERRISK Balesetbiztosítás 1 millió forintig fedez!

Repülni szárnyak nélkül?


„Ez halál… vége a filmnek” – mondja az egyik szakértő a Reszkessetek betörők két ikonikus szárnyalására. Az aranyfogú betörőnek eltörhetett a háta, a nyaka, a koponyája, rémisztően sok és súlyos sérülést szenvedhetett el. Tovább rontja a helyzetet, hogy nem ez az egyetlen olyan baleset a filmben, ami könnyen halállal végződhet. Harryn ugyan ez már nem segítene, de a hozzátartozóin talán: a CHERRISK Balesetbiztosítás halál esetén 5-20 millió forint között fizet, a választott biztosítási összegnek megfelelően.

+1 Lapáttal tarkón vágni másokat?


Az első rész utolsó jelenetében nem a sérülés a legérdekesebb, hanem amit az egyik doktornő megjegyez róla: „Zseniális, hogy a betörők már vagy tíz súlyos fejsérülést szereztek, és semmi bajuk, aztán jön egy öregember, fejbe veri őket egy lapáttal és elájulnak!” Jogos észrevétel, és nekünk még soha nem tűnt fel ez az „apró” logikai baki a filmben. Köszönjük az orvosi stábnak a segítséget!

Az eredeti videókat amúgy itt megnézhetitek, ám egy kis angoltudás szükséges lesz hozzájuk:

1. rész


2. rész


###

Talán mondanunk sem kellene, jogi okokból megtesszük: ez a posztunk nem minősül hivatalos tájékoztatásnak a CHERRISK Balesetbiztosítással kapcsolatban, csupán csak egy év végi, szórakoztató poszt. A Reszkessetek betörőkben számtalan a Biztosító térítését kizáró ok is megvalósul, például az, hogy Harry és Marv törvénysértést követnek el, miközben a sérüléseket szenvedik.

Hasonló bejegyzések a témában:

Iratkozz fel, és szerezz utasbiztosítás kupont!

Nemcsak a legfrissebb ajánlatainkat küldjük el neked hírlevelünkben, hanem egy 10%-os kedvezménykupont is, amit beválthatsz a következő CHERRISK Utasbiztosításod kötésénél.

Elolvastam és megértettem a CHERRISK Adatkezelési Tájékoztató-ban foglaltakat (Érvényesség kezdete: 2023.10.02).
Szeretnék elsők közt értesülni a CHERRISK különleges ajánlatairól és legfrissebb híreiről. Ezért hozzájárulok ahhoz, hogy a CherryHUB Scale 55150 Kft. az általam megadott elérhetőségeimre (név, e-mail cím, telefonszám) marketing célú megkereséseket küldjön részemre.