Utasbiztosítási körkép, avagy miért válaszd a CHERRISK-et? 🛫

Ha a feltett kérdésre gyorsan szeretnénk válaszolni, akkor azért, mert a CHERRISK Utasbiztosítás ma az egyik legjobb ár-érték arányú ilyen termék a piacon. A CHERRISK-nél európai úti célra, felnőtteknek már napi 495 forintért köthetsz utasbiztosítást. Ezért az árért prémium terméket kapsz, pedig ez az ár a piacon jellemzően az alapcsomagokat fedezi.

A kiváló ár-érték arány a CHERRISK üzleti modelljének köszönhető, ami lehetővé teszi, hogy az ügyfelek a platformon gyorsan, kényelmesen, egyszerűen tudjanak szerződést kötni. Így a díjakat nem terheli közvetítői/brókeri jutalék (piaci átlagon ez 20-40%) vagy bónusz, és az adminisztrációs költségek is jóval alacsonyabbak. Az így megtakarított költségeket a szolgáltatás növelésére és díjcsökkentésre lehetett fordítani.

Az utasbiztosítások ugyanakkor nemcsak az árakról szólnak, épp ezért érdemes mélyebben is megvizsgálni, hogyan épülnek fel ezek a csomagok. A biztosítások összehasonlítását két alapvető motiváció mentén lehet jól megvizsgálni. Az egyik, ha az ügyfél a (magas) szolgáltatási szintet tartja szem előtt, a másik ha az ár fontosabb neki.

A szolgáltatási szint a fontos?

Kezdjük a szolgáltatási szinttel: prémium csomag választása esetén a legtöbb biztosító rendkívül jó szolgáltatásokat kínál. Minden lényeges fedezetre kitérnek ezek a megoldások, legyen szó orvosi költség átvállalásáról, baleseti halálesetről, keresés-mentés költségeinek vállalásáról vagy akár gépjármű asszisztencia szolgáltatásról. Ez alól a CHERRISK utasbiztosítás sem jelent kivételt. A pontos összegeket vizsgálva azonban komoly különbségeket láthatunk.

Az egyik legfontosabb elem a sürgősségi orvosi kezelés költségeinek fedezése. Ez lehet akár balesetből- vagy akut betegségből eredő vészhelyzet is. Itt a társaságok – prémium csomagban – széles skálán kínálják a fedezet felső határát, hiszen 30 millió forinttól egészen 200 millió forintig vagy akár korlátlan térítésig van választék. Azt azonban fontos tudni, hogy ilyen összegű költségek – a kártapasztalatok alapján – csak rendkívül extrém helyzetben fordulhatnak elő. Azaz a biztosítók a limit elméleti emelésével gyakorlatilag vaktölténnyel puffogtatnak, hiszen a való életben szinte soha nem kell ténylegesen kifizetni ekkora összeget. A CHERRISK Utasbiztosítás ilyen esetben például 75 millió forintig vállalja a költségeket, de baleseti halál esetére (másik két társasággal együtt) a piacon legmagasabb, 10 millió forintos összeget térít.

Más társaságokhoz hasonlóan a betegszállítás költségét korlátozás nélkül fedezi, ráadásul felár nélkül tartalmazza a helikopteres mentés fedezetet is. Bekerült a fedezek közé – sok más mellett – extra díj felszámítása nélkül a legtöbb extrém sport (és a sí/snowboard is), a fogászati ellátás költsége és a gépjármű asszisztencia szolgáltatás is. Poggyászkárok esetében például 300 ezer forint a térítési limit, és műszaki cikkek vonatkozásában ezen belül nincs korlátozás, ami piaci viszonylatban kiemelkedő. Bekerült a fedezetek közé a magas térítési összegű személyi felelősségbiztosítás is.

Akkor miben más a CHERRISK Utasbiztosítás?

A CHERRISK termék ilyen szolgáltatási szint mellett verhetetlen áron érhető el az ügyfeleknek. A termék európai úti célnál felnőtteknek napi 495 forintért nyújtja a fentebb említett fedezeteket, míg (az egyik legnagyobb online összehasonlítón végzett kalkuláció szerint) az egyik legnépszerűbb és legolcsóbb biztosító terméke ennél 30%-kal magasabb összegért kapható.

Az ár-érték arány különbségét két tipikus utasbiztosítási díjkalkuláció eredményeivel igazán jól lehet érzékeltetni. Az egyik esetben egy fő utazik négy napra Spanyolországba, a másik esetben 2 fő utazik 10 napra Thaiföldre. Az árakat az egyik online díjösszehasonlító számítása alapán vetettük össze a CHERRISK-kel.

 

 

Az ár a fontos?

A CHERRISK utasbiztosítás abban az esetben is helytáll, ha a másik fő választási szempontot, az árat vizsgáljuk. Ha az ügyfél alapvetően olcsó megoldást keres, akkor sem kell feltétlenül lemondania a jó szolgáltatási szintről. Vegyük a fenti díjkalkulációs eseteket, ezúttal azonban az alapcsomagok eredményeit összehasonlítva. (Érdekesség, hogy az összehasonlító portál lényegesen kevesebb biztosító termékét mutatja meg.)

 

 

Alapcsomag helyett alapos csomag

A CHERRISK termék díja kétségtelenül magasabb a legolcsóbb csomagok áránál, ám szolgáltatási szintje lényegesen a versenytársak fölött van. Szerintünk ez a különbség fontos és megéri a többlet díjat. Miért? Mert fenti példánkban a legolcsóbb a napi 350 forintos díj, ezért cserébe viszont valóban alapfedezetet kapunk. Itt a legalacsonyabb a sürgősségi orvosi költségek limitösszege, mindösszesen 11,4 millió forint, ami egy komolyabb baleset vagy váratlan megbetegedés következtében elég gyorsan elérhető. Ehhez képest a CHERRISK termék napi 150 forinttal magasabb összegért ennek több mint hatszorosára nyújt fedezetet.

A poggyászkárok esetében – ami a leggyakoribb károk egyike – a különbség másfélszeres, holott a biztosítók alapcsomagjai között ez az egyik legmagasabb. A korábban említett legalacsonyabb díjért a biztosító nem téríti a műszaki cikkeket ért károsodásokat vagy például a bőrönd sérüléseit.

A baleseti haláleset térítési összegénél is nagyságrendi különbség van, hiszen a biztosítók 1,5 és 3 millió forint közötti összeget térítenek szemben a CHERRISK Utasbiztosítás 10 millió forintos limitével.

A felelősségbiztosítási limitet szinte egységesen 500 ezer forintban – vagy még ennél is kevesebben – határozták meg, míg a CHERRISK termék itt 3 millió forintot vállal.

A fentiek mellett további kellemetlen meglepetés is érheti a károsult utazót, ha alapcsomagot választ. Ilyen csomagoknál sok látszólag kevésbé fontos kockázati elem nincs a repertoáron vagy csak nagyon alacsony összeghatárú térítés mellett.

Válasszunk utasbiztosítást okosan

Mint minden terméknél, az utasbiztosításnál is kiemelten fontos, hogy tudatosan válasszunk. A CHERRISK Utasbiztosításának titka, hogy minden lényeges fedezetet beemelt egy standardizált termékbe. Azaz nincsenek csomagok, ezért az ügyfeleknek nem kell az ár és szolgáltatási szint között dönteniük: egyetlen termék igyekszik jó áron, prémium szinten kiszolgálni az utazók igényeit. Ezt a biztosítást ráadásul gyorsan és egyszerűen lehet megkötni, mobilról is.

A sok kompromisszumos megoldás közt sem kell válogatni, hiszen akár költséghatékony, akár prémium

Hasonló bejegyzések a témában:

Iratkozz fel, és szerezz utasbiztosítás kupont!

Nemcsak a legfrissebb ajánlatainkat küldjük el neked hírlevelünkben, hanem egy 10%-os kedvezménykupont is, amit beválthatsz a következő CHERRISK Utasbiztosításod kötésénél.

Elolvastam és megértettem a CHERRISK Adatkezelési Tájékoztató-ban foglaltakat (Érvényesség kezdete: 2023.10.02).
Szeretnék elsők közt értesülni a CHERRISK különleges ajánlatairól és legfrissebb híreiről. Ezért hozzájárulok ahhoz, hogy a CherryHUB Scale 55150 Kft. az általam megadott elérhetőségeimre (név, e-mail cím, telefonszám) marketing célú megkereséseket küldjön részemre.