Mégis mire jó a balesetbiztosítás? Kiegészítheti a TB-t!

Mankó, járássegítő, fájdalomcsillapítók – ezekre vagy hasonlókra mind-mind szükség lehet már egy kisebb balesetnél is. És ugyan a törött csontot valóban ingyenesen helyreteszik és begipszelik a kórházban, a fenti költségeket magunknak kell kifizetnünk a saját zsebünkből. Ezért és sok egyéb másért is nagyon jól jöhet egy balesetbiztosítás.

Az utasbiztosítás fontosságát egyre többen látják, ám a balesetbiztosítás még mindig sokaknak fejtörést okoz. Sokan ugyanis nem értik, hogy mi az értelme ennek a terméknek, hiszen a kórházban ingyenesen ellátják az embert, ha van TB-je.

A balesetbiztosítás nem a TB helyett van

Ha baleset ér minket, akkor (ha van társadalombiztosításunk, márpedig a legtöbbünknek van) tényleg ingyenesen ellátnak minket a kórházban. Ezen a balesetbiztosítás semmit sem változtat, pusztán ezért nem is lenne szükség rá.

Azon sem változtat egy biztosítás, hogy fáj-e egy sérülés vagy sem. Sokszor halljuk is másoktól a kérdést: „mit érek párezer forinttal, ha eltörik a lábam?!” Akik ilyet kérdeznek, valószínűleg nem gondolnak bele, hogy egy sérülés után mennyi váratlan költségük merülhet fel. Ezek kifizetésében pedig nagyon sokat segíthet a biztosítótól kapott pénz.

Mankó, rögzítő… vagy még komolyabb költségek

Már egy egyszerű csonttörésnél is számtalan olyan eszközre lehet szükségünk, amik súlyos tízezrekbe kerülnek. Nem kell különleges dolgokra gondolni: egy mankó vagy egy bokarögzítő is komoly pénzbe kerül. Ezt kommunikációs vezetőnk, Kata nemrég saját bőrén tapasztalta meg egy lábtörés után. „Egészen mostanáig bele se gondoltam, hogy mennyit költöttem ilyen eszközökre meg fájdalomcsillapítóra. Még úgy is, hogy mankót tudtam ismerőstől szerezni” – mondja.

Egy komolyabb balesetnél ráadásul sokkal nagyobb, akár százezres-milliós költségekről is beszélhetünk. Könnyen elképzelhető például olyan baleset – ilyen is történt a CHERRISK környezetében nemrég –, ahol plasztikai beavatkozásra lehet szükség, mert olyan helyen történt a sérülés. A balesetbiztosítások ezeket, vagy a rehabilitációs költségeket is fedezhetik. Sőt, sok balesetbiztosítás a kórházban töltött idő után is fizet, azaz leegyszerűsítve kiegészíti a táppénzen töltött időszak miatt kiesett fizetésünket.

Kárt okoztál? A balesetbiztosítás segíthet!

A balesetbiztosítások sokszor kéz a kézben járnak a felelősségbiztosítással is. Ez akkor lehet nagyon hasznos, ha mi okozunk kárt valaki másnak. Itt sem kell nagyon rendhagyó dolgokra gondolni: ilyen lehet, ha egy boltban véletlenül eltörünk valamit. Ezekben az esetekben a felelősségbiztosítások egy határig megtérítik helyettünk a kárt. (Frissítés: a felelősségbiztosítás 2020. április 1-jén kikerült a CHERRISK Balesetbiztosítás fedezetei közül. A döntés részleteiről ebben a blogposztban olvashattok.)

Sőt, nem egy biztosítás segít irataink pótlásában is. Aki veszített már el pénztárcát, az pontosan tudja, hogy ez is sok tízezres nagyságrendű költség. A CHERRISK Balesetbiztosításának pedig egy egészen egyedi fedezete is van: ha az egyre népszerűbb közösségi autózás közben („carsharing”) okozunk balesetet, akkor 25 ezer forintig fizeti helyettünk az önrészt.

Hasonló bejegyzések a témában:

Iratkozz fel, és szerezz utasbiztosítás kupont!

Nemcsak a legfrissebb ajánlatainkat küldjük el neked hírlevelünkben, hanem egy 10%-os kedvezménykupont is, amit beválthatsz a következő CHERRISK Utasbiztosításod kötésénél.

Elolvastam és megértettem a CHERRISK Adatkezelési Tájékoztató-ban foglaltakat (Érvényesség kezdete: 2023.10.02).
Szeretnék elsők közt értesülni a CHERRISK különleges ajánlatairól és legfrissebb híreiről. Ezért hozzájárulok ahhoz, hogy a CherryHUB Scale 55150 Kft. az általam megadott elérhetőségeimre (név, e-mail cím, telefonszám) marketing célú megkereséseket küldjön részemre.